FI*Hakalan kissalan esittely

 

Näin alkoi rotukissaharrastukseni:
Rotukissa harrastukseni alkoi vuonna 2007. Tosin rotukissaharrastus on ollut suurena haaveena jo 1992 jolloin ensimmäiset ragdollit saapuivat Suomeen ja näin rodusta artikkelin lehdessä, jo silloin tiesin että joskus vielä olen ragdollin omistaja ja nyt monen vuoden haaveeni on toteutunut.
Ensimmäiset ragdoll kissat Maplehills Shere Khan "Hefner" ja Maplehills Poetic Sunrise "Edviina" saapuivat Anne Röntysen luota Maplehills kissalasta. Vuonna 2008 saapui meille vielä kolme ragdollia lisää Annen kissalasta, Maplehills Sea of Light "Nelson", Maplehills Koh-I-Noor "Jenny-Josefiina" ja Maplehills Baby James "Carlos". Minulle kävi juuri niin kuin useat ragdoll harrastajat kertovat, kun otat yhden ragdollin et voi olla ottamatta lisää näitä ihastuttavia räsynukkeja ja niinpä luoksemme muutti vielä Sirpa Heiskasen, kasvatti "Sinikka" Snowrag Blaue Engel joka oli muuttaessaan meille jo aikuinen kissa.  Olen osallistunut ragdoll kissojeni kanssa pienimuotoisesti kissanäyttelyihin ja olen hyvin ylpeä kun kissani ovat menestystäkin näyttelyissä  saavuttaneet. Tuloksena vuoden 2008 bicolour pentu sija 2 ja vuoden 2008 bicolous nuori sija 4. Näyttelyharrastusta jatkamme, mutta koska olen ammatiltani lähihoitaja ja vuorotyössä käyn näyttelyissä harvakseltaan. Kissala nimen anoin suhteellisen nopeasti koska kotitilamme nimi on Hakala ja nimi ei ollut vielä kenenkään kissalan käytössä. Kasvattajanimen FI*Hakalan Suomen kissaliitto myönsi minulle lokakuussa 2008. Kasvatan siis ragdolleja FIFEn alaisuudessa. Ensimmäinen ragdoll pentue syntyi kissalaamme  2010.

Jotakin kissoistamme:
Kaikki ragdoll kissamme ovat sisäkissoja ja ulkoilevat vain valvotusti. Ulkoilu tapahtuu katetuissa kissatarhoissa joita meillä on kolme. Kaksi tarhaa on tyttöjen ja kastraattiurostemme aluetta ja yksi tarha sijaitsee kolliemme talon yhteydessä. Kollit asuvat omassa talossa täysin erillään tyttökissoistamme ja sinne ei ole tytöillä asiaa jotta kollit saavat asua ilman "tyttöhajuja" toivottavasti stressittömämpää elämää.
Ragdoll on siis rotu joka ei voi ulkoilla vapaana, se on jopa vaarallista luottavaiselle ragdollille joka haluaa tutustua kaikkeen ja olla kaikkien kaveri. Molempiin kissatarhoihin on järjestetty kiipeilytelineitä ja muuta aktiviteettia ajankuluksi.


tyttöjen ja kastraattipoikien ulkotarha, toinen ulkotarha sijaitsee takapihalla ja kissoilla on sinne vapaa kulku kesäisin/ilmojen salliessa ikkunan kautta. Ikkunasta on rakennettu tarhalle ns. kulkuputki tarhaan.


Kollitalona toimii Hakalan vanha mummonmökki joka on aivan päätalomme läheisyydessä.


kollit Carlos ja Nelsson omalla ukoterassilla 

 

Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ilman lupaa kielletty 

Copyright Twist And kennel & Hakalan kissala 2001-2016