Ragdoll on kissarotu, joka syntyi USA:ssa 1960-luvulla. Ann Bakerin työn tuloksena. Rodun kantaemo on valkoinen angoratyyppinen kissa nimeltään Josephine. Josephinen sekarotuisia pentuja risteyttämällä saatiin ensimmäiset ragdollit. Ensimmäinen pentue saatiin astuttamalla ruskeanaamio pyhää birmaa muistuttava kissa (Raggedy Ann Daddy Warbucks) ja mustan burman näköinen mutta pidempikarvainen kissa (Buckwheat). Tästä yhdistelmästä saatiin ensimmäiset colourpoint (Raggedy Ann Tiki) ja mitted (Raggedy Ann Kyoto). Josephinen ja Raggedy Ann Daddy Warbucksin yhteinen pentu puolestaan oli ulkonäöltään kuviovirheellinen bicolour (Fugianna), ja sitä astuttamalla saatiin bicolour-kuvio. Nämä kolme kuviointia ovat ne ainoat, jotka ragdollille on hyväksytty. Lisäksi on hyväksytty vain neljä väriä: ruskea, suklaa sininen ja lila.

Nimi ragdoll (räsynukke) tulee kissan ominaisuudesta heittäytyä veltoksi nostettaessa ja käsiteltäessä sitä. Tosin kissa tekee sen lähinnä silloin, kun sitä huvittaa. Ragdoll on erittäin älykäs ja osallistuva kissa, joka kiintyy syvästi omistajaansa. Se sopeutuu nopeasti lapsiin, vieraisiin ihmisiin, koiriin ja muihin eläimiin. Ragdoll on hyvin koiramainen kissa, sille voi opettaa täysin samoja temppuja kuin koiralle. Se sopeutuu helposti kuljetettavaksi valjaissa ja seuraa sinua kaikkialle. Ragdoll on oikeastaan enemmän koira kuin kissa ja silti enemmän lapsen kaltainen kuin koiran. Se tutkii ja matkii kaikkea kuin pieni lapsi.

Ragdoll on päässyt Guinnesin ennätysten kirjaan maailman suurimpana kesykissarotuna. Niiden kehitys on hidasta ja saattaa viedä 3-4 vuotta ennenkuin kissa on täysikasvuinen ja väri ja kuviointi on täysin kehittynyt. Juuri kun luulit sen jo kasvaneen täyteen mittaansa, se kasvaakin vielä vähän lisää. Täysikasvuinen uros painaa n. 6-9 kg, naarainen ollessa hieman pienempiä n. 5-7 kg. Ragdoll on voimakasrakenteinen, lihaksikas kissa, jolle on tyypillistä hieman etukumara kävelytyyli, koska takajalat ovat etujalkoja korkeammat. Ragdollin pää on leveän kiilan muotoinen. Korvat ovat tyvestä leveät ja hieman eteenpäin kallistuneet ja sijaitsevat kaukana toisistaan. Ainoa hyväksytty silmien väri on sininen, mitä tummempi sen parempi. Ragdollin häntä on pitkä ja tuuhea, tassut ovat isot ja pyöreät ja varpaiden välissä on tupsut. Ragdollin turkki on keskipitkä ja hyvin silkkinen ja se myötäilee vartaloa kissan liikkuessa. Turkki ei takkuunnu ja on suhteellisen helppohoitoinen.

 

 

 

 

 


 

Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ilman lupaa kielletty 

Copyright Twist And kennel & Hakalan ragdolls  2001-2016