Hakalan pihapiirin eläimiin voit tutustua täällä

 

 

TWIST AND kennel on Lohjalla, Leppäkorven maalaiskylässä Hakalan kotieläintilalla sijaitseva pieni kotikennel.  Kaikki koiramme ovat ensisijaisesti perheemme rakkaita lemmikkejä ns. sohvachamppiooneja, toki koirajoukkoomme mahtuu myös muutama näyttelyvaliokin, käymme kuitenkin koiranäyttelyissä harvakseltaan ja vain niiden koiriemme kanssa jotka siitä harrastuksesta nauttivat tai mikäli  koira osoittautuu ulkomuodollisesti näyttelytasoiseksi yksilöksi. Koiramme asustavat yhdessä kanssamme kotioloissa ja heillä on käytössään iso aidattu pihapiiri jossa on tilaa temmeltää vapaana, pienet ja isot koirat ulkoilevat luonnollisesti omissa aidoilla rajatuissa pihapiireissään, näin vältymme turhilta mahdollisilta tapaturmilta koirien leikkiessä.

Koirien lisäksi perheessämme on kissoja, hevosia, kanoja, riikinkukkokyyhkyjä,  minipossut Einari ja Inkeri.

Koirien ja pienen kotieläintilan pitäminen on meidän sydäntä lähellä oleva harrastus ja  elämäntapa, lähes kaiken vapaa-ajan vietämmekin eläintemme kanssa heitä hoivaten ja rakastaen. Jokainen eläin on meille ainutkertainen yksilö oli sitten kyseessä koira tai jokin muu kotieläimistämme.

 

Historiaa:

Kennel Twist And on Erkka Suomisen perustama kenneli ja ensimmäinen walesinspringerspanieli pentue syntyi Erkka Suomisen luona 1985, kantanarttuna ollen INT&FIN MVA V-85 Rwyn Red Betty "Pati" kasvattaja Tiina Mattila voitokkaasta Rwyn kennelistä. Keskeisenä koirana jalostustyössämme on ollut myös Patin tytär FIN MVA Twist And Shake.

Erkan ehdotuksesta Twist And kennelnimi anottiin myös minun nimilleni ja ensimmäistä pentuetta lukuunottamatta kaikki muut pentueet ovat syntyneet minun luonani.

Twist And walesinspringerspanieli pentueita on vuodesta 1985 kasvatettu yhteensä kymmenen kappaletta. Viimeisin walesinspringerspanieli pentue on syntynyt vuonna 2004. Olemme kasvattaneet kymmenen Suomenmuotovaliota (FIN MVA) ja yhden kansainvälisen muotovalion (KANS MVA).Kaikki Twist And pentueet kasvavat kotioloissa, keskellä kodin arkisia puuhasteluja.

Toisena rotuna minulla on amerikancockerspanieli "jenkki" joita olen omistanut neljä kappaletta, kaksi narttua, edesmeneet  I Am What I Am "Ninnu" ja FIN MVA Coyntlewick's Dansing Dolly "Ines" sekä yhden uroksen, edesmenneen FIN MVA Countlewick's Bodybuilding "Aku" Amerikancockerspanielipentueita olen kasvattanut kolme kappaletta. Olimme yli kymmenen vuotta ilman jenkkiä mutta  kesällä 2016 luoksemme muuti ihana buff jenkkipoika Countlewik´s Silky Twist "Jojo" On ilo omistaa jo kolmas jenkki Anita Hovisillan Countlewik´s kennelistä!

Vuonna 1993 tutustuin ystäväni pikkuiseen pomeranian "pommi" rotuiseen koiraan ja oli selvää että minun on saatava yksi sellainen sylilällykkä. Siinä vaiheessa vielä kuvittelin että rotu on sylilälly, mutta vuosien varella olen todennut että pommi on kaukana lällystä. Ensimmäinen pomeranian koiramme oli uros INT & FIN & EST CH Linnanhaltijan Herakles, " Juppi " kasvattaja Elma Haltia voitokkaasta Linnanhaltijan kennelistä. Jupin ihastuttava palvova persoonallisuus takasi sen että ko. "pikkulällyköitä" on meillä ollut useampi kapple myös Pirjo-Riitta Alppisen voitokkaasta Biconty´s kennelistä. Ensimmäinen Twist And pomeranian pentue syntyi 24.01.2002 ja olen kasvattanut viisi pomearanian pentuetta.

Ensimmäiset pitkäkarvaiset Colliet muuttivat "pihapiirimme paimeniksi" kesällä 2006, Dolmaris Nimrodel "Trulla" jonka kasvattaja on Mari Palgi Dolmaris kennelistä, Mari on myös collieiden ulkomuoto tuomari ja hänellä on pitkä kokemus collieista aina 1970 luvulta asti. Samaan aikaan muutti meille sijoitukseen ihana jo edesmennyt tricolour tyttö Smart Nose´s Adorable Amour "Jade" jonka kasvattaja on Anne Sevelius Smart Nose´s kennel. Colliepentueita minulla on ollut kolme kappaletta, viimeisin vuonna 2011.

 

 

Joulukuussa 2007 toteutin jo 90-luvulta asti olevan haaveeni ja hankimme kaksi Ragdoll rotuista kissaa uroksen nimeltään GIP Maplehill´s Shere Khan "Hefner" ja tytön nimeltään Maplehill´s Poetic Sunrise  "Edviina". Vuonna 2008 meille muutti vielä kolme räsyä lisää, Maplehill´s Sea of Light, Maplehill´s Koh-I-Noor joka asustaa nyttemmin uudessa kodisswa Pian luona sekä Maplehill´s Baby James, kasvattaja Anne Röntynen. Elokuussa 2009 muutti Mari Sarkion omistama ja Sirpa Heiskasen kasvattama jo aikuinen tyttö Snowrag Blaue Engel "Sinikka" joka on nytemmin leikattu ja viettää makoisia kisanpäiviä meidän rakkaana lemmikkinä, Nämä  räsynuket ovat osoittautuneet mitä ihanimmiksi kissapersooniksi ja heillä onkin useasti meneillään hyvin "koiramaisia" projekteja kun puuhastelevat keskenään. Ragdollimme asustelevat täysin sisäkissoina, ulkoillen heille tehdyissä kissaterasseilla.  Ensimmäinen ragdoll pentue syntyi Hakalan kissalaan vappuaattona 2010.

 

 

Hevosharrastus on ollut useita vuosia erittäin lähellä sydäntäni ja ensimmäinen oma hevoseni oli suomenhevosruuna "Jalmari" Jekurin-Lento ja toisena heppana minulla oli "Ville" Viiala , yhteinen tiivis taipaleemme Jalmarin ja Villen kanssa kesti vuosia ja molemmat hevoset olivat minulla elämänsä loppuun asti. Kolmas suomenhevonen meillä oli "Jekku" Jekun Jätkä joka oli elämänsä aikana vaihtanut omistajaa ja kotia lukemattomia kertoja, Jekku eli meillä elämänsä viimeiset kahdeksan vuotta ja oli uskomattoman upea ja kiltti hevonen. Nyt meillä asustaa suomenhevonen "Eemeli"  Loimihaan Eemeli  joka oli kasivuotias varsa muuttaessaan luooksemme ja kolme minihevosta Esperar Diamante Celestial "Ama", Ahonlaidan Riemuyrtti ja Ahonlaidan Hopeasiipi "Maija". Heppamme viettävät aikaansa paljon ulkoillen ja asustavat kahden hevosen hirsisessä siirtotallissa. Huonojen säiden yllättäessä saavat Eemeli ja minit vapaasti kulkea talliin sisälle.

Ensimmäiset vuohet muuttivat meille kesällä 2005, kaksi kuttua Leena ja Liisa sekä Paavo pukki.Syksyllä 2007 luoksemme muutti pysyvästi kauniit valkoiset kutut Alma ja Kerttu jotka ovat asustelleet jo ennen tätä luonamme yhden talven. Joulukuussa 2007 uljas pukkimme Paavo sairastui ja siirtyi sateenkaarisillalle luotamme.Paavoa käytetiin myös jalostukseen ja jälkeläisiä hänellä on  21 kilin verran, joista pukkeja on kaksitoista ja kuttuja yhdeksän. Loppuvuodesta 2007 Paavon suuriin saapaisiin astui hänen pojan-poikansa Tyynelän Pikku-Paavo, valitettavasti Pikku-Paavosta tuli luonteeltaan agressiivinen yksilö ihmisiä kohtaan ja jouduimme Pikku-Paavosta luopumaan tämän vuoksi. Kesällä 2010 luoksemme muutti uusi pikku-pukki Pekkalan Naavaparta Kati ja Jarkko Jalosen  luota.Vuohet ovat osoittautuneet varsinaisiksi veijareiksi ja iloa heistä on riittänyt kaikkine kujeiluineen.Luovuimme vuoien ja lampaiden pidosta vuoden 2018 alussa koska vuohemme ja lampaamme olivat iäkkäitä vanhuksia suurin osa ja heillä alkoi vanhuus ja sen myötä tulleet vaivat painaa.

Luonamme asustelee myös joukko kanoja, Maatiaiskanamme ovat Piikiöläistä ja Alhon kantaa. Näiden lisäksi on kanoissamme risteytyksiä. Kaikki kanamme ovat munivia ja asustelevat kodikkaasti pienkanalassamme jonne olemme luoneet heille lajin mukaiset olosuhteet. Risteytyskanamme omaavat erittäin vahvan hautomisvietin ja toisinaan meillä on myös pikkutipuja.

Kesällä 2006 luoksemme muutti neljä riikinkukkokyyhkyä. Riikinkukkokyyhkymme ovat kesyjä ja uteliaita lintuja. Kyyhkyt asustelevat lintulassamme jossa heillä on tilaa lennellä.

Tammikuussa 2007 luoksemme muutti monien tuntema ja ihailema minipossu Roosa joka on ollut julkisuudessa esiintymällä teatteriesityksessä ja Roosa onkin kuuluisan eläinkouluttajan Tuire Kaimion kouluttama possu. Roosa on mukana Tuikun elokuvadokumentissa nimeltä Villi Katse ja kirjassa nimeltä Eläinnäyttelijöitä. Roosalla todettiin vuonna 2011 kasvain vatsan alueella joka kasvoi nopeasti suureksi ja oli aika saatella rakas minipossumme sateenkaarisillalle. Nykyään Hakalassa on kaksi minipossua Einari 7v ja Inkeri 6vuotta. Einari ja Inkeri muuttivat luoksemme Tytti Ståhlelta.

KIITOS kaikille koiriemme, kissojemme kasvattajille sekä kaikille jotka ovat luovuttaneet eri eläimiä tänne Hakalan kotieläintilalle. Olemme erittäin iloisia että olemme saaneet kaikki nämä ihastuttavat nelijalkaiset tassuttelijat, kaksijalkaiset siivekkäät jne... luoksemme tuomaan iloa meidän arkeen!

Toivon että viihdyt kotisivuillani. Päivitän niitä säännöllisen epäsäännöllisesti, joten toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi uudelleen sivuilleni.

 

Tuija Andstén

5.2.2018

 

 
 

 

 

 

Copyright  © Twist And kennel & Hakalan kotieläintila 2001-2017

Kuvien kopioiminen kielletty ja kuvat eivät ole virtuaalikenneleiden/ virtuaalitallien  käytössä!