Roosan kuvagalleria

 

R.I.P

Roosalta löytyi talvella 2011 patti nisästä joka kasvoi hurjaa vauhtia loppukevään aikana ollen jo nyrkinkokoinen kasvain joka alkoi erittämään, niinpä jouduimme tekemään tämän meille vaikean päätöksen. Nyt on Roosa porsaalla hyvä olla. Hyvää matkaa sateenkaarisillalle rakas Roosa ja kiitos yhteisistä ihanista possuvuosista! Suru on suuri!

 
ROOSA♥
Roosa on vuonna 2005 syntynyt minipossuemakko. Pikkupossuna Roosa on esiintynyt teatteri esityksessä Tuire Kaimion opettamana. Roosa esiintyy myös Tuire Kaimion dokumentissa Villi katse joka kertoo miten Tuire on kouluttanut erilaisia eläimiä esiintymään elokuvissa ja mainoksissa. Roosan kouluttamisesta Tuire kertoo kirjoittamassaan kirjassa nimeltä Eläinnäyttelijöitä. Roosa on mukana myös useissa eri lehtiartikkeleissa joita Tuire Kaimiosta on kirjoitettu. Roosa asusteli vuoden ennen meille muuttoa Tuulan rakkaana lemmikkinä, ,elämäntilanteen muuttuessa Tuulan oli luovuttava rakkaista lemmikeistään ja tammikuussa 2007 Roosa muutti tänne Hakalaan. Roosalla on  minipossun määrätietoista tahtoa ja epäluuloisuutta kaikkea uutta kohtaan tietenkin löytyy. Pihalla Roosa seuraa ihmistä koiramaiseen tapaan, jos ihminen häviää näköpiiristä Roosa tepsuttelee nopeasti perään, tarpeen tullen vauhtiakin  riittää. Roosa osaa istua pyydettäessä toki vaatii namipalaa palkkioksi. Kierrähtää ympäri kun saa ruokakipponsa. Rapsuteltaessa Roosa usein kellahtaa kyljelleen nauttimaan rapsutuksista ja ääntelee hiljalleen röhkimällä tyytyväisyyttään. Roosa on kova juttelemaan possujen tapaan ja toivottaa tutun ihmisen  aina tervetulleeksi vienolla röhkäisyllä. Luonteeltaan Roosa on kiltti ja seurallinen possu kuitenkin on nyt vanhemmiten alkanut suhtautumaan vieraisiin ihmisiin ajoittain epäluuloisesti ja haluaakin tutustua omilla ehdoillaan Hakalan vierailijoihin. Tutun ihmisen antaa tehdä hoitotoimenpiteet ongelmitta. Possujen tapaan Roosa rakastaa rutiineja ja on tarkka ruoka-ajoistaan. Roosa rakastaa erilaisia vihanneksia ja hedelmiä joista omena ja banaani ovat ehdottomat suosikit. Ruokavalioon kuuluu myös erilaiset puurot, peruna  piimä tai raejuusto.   Roosa ymmärtää puhetta erittäin hyvin ja vastailee röh röh  ja röhkimisen sävystä on helppo päätellä myös Roosan mieliala. Roosa on sosiaalinen muille perheemme eläimille, vieraisiin eläimiin suhtautuu terveen epäluuloisesti. Omasta nukkumapaikastaan Roosa on hyvin tarkka ja häätää tunkeilijat hoitajaa lukuunottamatta mielellään pois.
 
 
 
 
 
Roosa ja Tuire Kaimio
kuva © Minna Tallberg
 
 

Roosan tarinan  voit lukea Tuire Kaimion kirjoittamasta ja Minna Tallbergin kuvittamasta kirjasta nimeltään Eläinnäyttelijöitä.

 
 
 

Roosa esiintyy myös Tuire Kaimion dokumenttielokuvassa Villi katse

Tuire Kaimion kotisivut löydät täältä
 
 
 
 
 

Copyright © Hakalan kotieläintila 2001-2011

Kuvien kopioiminen kielletty ja kuvat eivät ole virtuaalikenneleiden/ virtuaalitallien  käytössä.