Lilla Lotten, Karolina ja Regina

 

Saaristolaislammas eli virallisesti Ahvenanmaanlammas
 
 

Gunnar lokakuussa 2010

Ali-Unkin tila

(Gunnarin synnyintila)

 

13.3.2010

Affepässi Gunnar saapui Hakalaan

Lämmin kiitos Juholat ihanasta ja kiltistä Gunnar pässistä!

 

9.8.2009

 
 
 
 
 
6.8.2009
Lotten Regina Karolina
 
 
 
2.8.2009
Kuvia
Karolina
 
 
Aidan toisella puolen vuohikaverit Alma ja Leena
 
 
Kanakavereita
 
 
Lotten ja kanoja
 
 
Lotten karitsa
 
 
Karolina  ja "leipä on hyvää ilme"
 
 
 
1.8.2009
"Ristiäiset"
Lotten karitsa, keskellä Karolina emo ja taustalla Regina
 

Lampaiden ristiäiset on nyt täällä Hakalassa vietetty ja yllä kolmikkomme nimet:) Tarjoiluna oli lammasmaiseen tapaan kuiva leipä jota tarjottiin myös ristiäisvieraille Alma, Kerttu ja Leena kutuille. Aurora ja Teresa kilit saivat tyytyä maitoon kun ovat vielä niin vauvoja syömään leipää.(Regina nimi annettiin uuhelle erittäin lammasrakkaan ihmisen nimen mukaan)

 
 

Aamulla aikaisin  kiirehdin katsomaan lampaita, jännityksellä mietin miten heidän ensimmäinen yö on mennyt täällä uudessa kodissa ja kyllä oli hellyttävää kun kuttumme Alma ja Kerttu sekä lampaat nukkuivat kaikki sulassa sovussa laavussa. En olisi uskonut että kuttujen ja lampaiden yhteiselo sujuu heti näin hyvin. Karolina emo on rohkea ja haluaa tehdä tuttavuutta uusien hoitajiensa kanssa, Lotten karitsa seurailee siinä mukana tapahtumia. Regina on hieman ujompi, mutta on hänkin jo tullut leipää kädestä ottamaan, nopeasti kyllä toistaiseksi menee vähän etäämmälle syömään herkkunsa se hänelle tietysti sallittakoon, onhan täällä paljon uutta asiaa omaksuttavana eikä ympärillä ole sitä tuttua turvallista katrasta.

 
31.7.2009
Hakalaan muutti kolme upeaa saaristolaislammasta.

Lampaat aloittivat reippain mielin uuden kotiympäristön tutkimisen heti saavuttuaan tänne Hakalaan. Laidun tutkittiin ja ruohoa maisteltiin jonka jälkeen kolmikko totesi nopeaan että sisätiloihinkin on vapaa pääsy, sisätilat tutkittuaan vuorossa oli laavukatokseen tutustuminen ja sen lampaat viisaasti totesivatkin mukavaksi kesäkodiksi ja hyvin maistui katoksessa oleva heinä. Vuohet, kuttumme olivat hyvin ihmeissään uusista kavereista ja jonkin aikaa pällistelivät silmät suurina että mitäköhän nuo ovat tämän  jälkeen alkoivat rauhallisin mielin mutustelemaan omia heiniään.

 
 
Lämmin kiitos lampaiden kasvattajalle Suvannon Pekalle tästä ihanasta kolmikosta!
Tulossa lisää tarinaa lampaistamme niiden kotiuduttua...
 
 
Kolmikko juuri tulleena, katoksen turvaan oli hyvä mennä ihmettelemään uutta kotia.
 
 
Kuvassa kolmevuotiaas emolammas ja sen karitsa sekä vielä nimetön uuhi myöskin kolmevuotias.
 
 
Lotten karitsa runsaan kuukauden ikäinen